خانه/مطالب/معرفی و بررسی فیلم ایلیا جستجوی قهرمان
معرفی و بررسی فیلم ایلیا جستجوی قهرمان

معرفی و بررسی فیلم ایلیا جستجوی قهرمان

راه نوشت
|
پنج‌شنبه 01 آذر 1403
|
مدت زمان مطالعه : 6 دقیقه

با نگاهی کوتاه به راحتی درمی‌یابیم که فرزندان این نسل، بیش از هر چیز با انیمیشن، فیلم و سریال، موسیقی و همینطور بازی‌های رایانه‌ای خو گرفته‌اند. آمارها نشان می‌دهد در ایران بعد از موسیقی، بازی‌های رایانه‌ای بیشترین استفاده را در بین محصولات فرهنگی دارند و چیزی نزدیک به 5 میلیون نفر از این بازیکن‌ها، در رده سنی کودک و نوجوان هستند.

در نوشتار پیش رو به معرفی و نقد و بررسی فیلم ایلیا در جستجوی قهرمان می‌پردازیم که در فُرمی نو، بازی و فیلم سینمایی را با هم ترکیب کرده و کودکان و نوجوانان را در مقام تصمیم گیر به چالش می‌کشد.

تصویری از آرش در کنار مایکل و کاترین

داستان فیلم ایلیا جستجوی قهرمان

داستان فیلم ایلیا جستجوی قهرمان، درباره کودکی 11 ساله به نام آرش است که به عنوان نماینده ایران در بازی واقعیت مجازی «جستجوی قهرمان» حضور دارد. با حذف 3 بازیکن دیگر، آرش باید به تنهایی بازی را ادامه بدهد اما رفته رفته متوجه می‌شود که این یک بازی ساده نیست و پای خانواده‌اش به این بازی کشیده شده است. فیلم ایلیا جستجوی قهرمان با شبیه سازی فتح قلعه خیبر توسط امام علی (ع) در بستر یک بازی واقعیت مجازی، به دنبال بیان حقیقت برای کودکان است و به گفته کارگردان آن، علی موسوی نژاد، ضد اسرائیلی ترین فیلم ژانر کودک به حساب می‌آید.

خلاصه فیلم ایلیا جستجوی قهرمان

4 بازیکن حرفه ای از کشورهای مختلف در مرحله پایانی بازی بین المللی در جستجوی قهرمان in search of hero به مشکل می‌خورند. با حذف لوئیس، جین و حبیب، آرش باید به تنهایی به دنبال قهرمان بازی بگردد تا به این ترتیب با شکست دادن غول‌ها به قلعه وارد شود.

از طرفی پدر آرش معتقد است این بازی با تحریف تاریخ، حقیقت را کتمان می‌کند و او را از بازی منع می‌کند. آرش که به دنبالی راهی برای بازگشت به بازی است، با مایکل آشنا می‌شود، غافل از اینکه از هویت واقعی او با خبر باشد.

آرش و سه بازیکن دیگر در یک قاب

شخصیت‌ های بازی در جستجوی قهرمان و قدرت های آن‌ها

  • آرش: اهل ایران؛ با مهارت در استفاده از تیر و کمان؛ 
  • حبیب: اهل فلسطین؛ استفاده از سنگ قلاب و معروف به تله گذاری؛
  • جسن: اهل چین؛ ماهر در هنرهای رزمی؛
  • لوئیس: اهل فرانسه؛ سلطان ضربات شلاقی و طنابی
تصویری از 4 بازیکن در فضای بازی

فیلم ایلیا جستجوی قهرمان برای چه سنی مناسب است؟

همانطور که پیش تر اشاره شد، این فیلم در ژانر کودک و نوجوان تولید شده و در نتیجه مخاطب آن همین رده سنی هستند. اما با توجه به اتفاقات فیلم، بازی‌ هنرمندان و نیز دیالوگ‌هایی که در طول فیلم می‌شنویم، فیلم ایلیا جستجوی قهرمان برای کودکان مناسب‌تر است و ممکن است نوجوانان آنطور که باید با آن ارتباط برقرار نکنند؛ از آن جهت که دیالوگ‌ها بسیار ساده و بعضا اغراق آمیز هستند.

از طرفی صحنه‌های اکشن فیلم به گونه‌ای طراحی شده‌ است که حداقل میزان خشونت را داشته باشد؛ در نتیجه تماشای آن صرفا کودکان به هیجان می‌آورد و خطر جانبی نخواهد داشت.

عوامل فیلم ایلیا جستجوی قهرمان

ایلیا جستجوی قهرمان، فیلمی هیجان انگیز در ژانر کمدی است که مؤسسه فرهنگی هنری «درخشان» و مؤسسه «سفیر پیام پویا فیلم» تهیه کنندگی آن را بر عهده داشته‌اند. عوامل سازنده این فیلم عبارتند از:

  • نویسنده و کارگردان: سید علی موسوی نژاد؛
  • تهیه کننده حقیقی: سید علی موسوی نژاد؛
  • جلوه‌های ویژه رایانه‌ای: استودیو سینمایی تصویر روشن، استودیو سینمایی سفیر قم؛
  • مدیر دوبلاژ: علی زکریایی؛
  • آهنگساز: سید سجاد حسینی؛
  • تهیه کننده حقوقی: مؤسسه فرهنگی هنری درخشان، مؤسسه سفیر پیام پویا فیلم؛
  • پخش و توزیع: موسسه فرهنگی تبلیغاتی بهمن سبز.

موسوی نژاد، کارگردان ایلیا در خصوص انتخاب عوامل این سینمایی می‌گوید:«اگر قرار بود فیلم ایلیا جستجوی قهرمان را از نو بسازم تعدادی از عوامل را تغییر می‌دادم.»

این کارگردان، یکی از چالش‌های اساسی تولید این اثر را تامین بودجه می‌داند؛ چرا که فیلم ایلیا جستجوی قهرمان، نخسین سینمایی علی موسوی نژاد است و به گفته معمولا تهیه کننده‌ها به فیلم اولی‌ها اعتماد نمی‌کنند؛ به همین دلیل ایلیا با هزینه شخصی تولید و فیلمنامه آن 10 بار بازنویسی شده است. پویانمایی قسمت‌های مربوط به بازی هم با همکاری تیم‌هایی از قم و کاشمر انجام شده است.

تصویری از دایی رضا در فیلم ایلیا جستجوی قهرمان

بازیگران فیلم ایلیا جستجوی قهرمان

فیلم ایلیا جستجوی قهرمان، فیلمی درباره کودکان و برای کودکان است که بازیگران کودک و خردسال آن، در همکاری با هنرپیشه‌های بزرگسال، نقشی اساسی در پیشبرد داستان دارند. کار با بازیگران کودک چالش‌های خود را هم دارد؛ برای مثال آن‌ها در سن رشد و بلوغ هستند و ممکن است با گذشت زمان، چهره و صدایشان تغییر کند. در ادامه به معرفی بازیگران فیلم ایلیا جستجوی قهرمان می‌پردازیم:

  • آرمین مرگان در نقش آرش؛
  • سلنا گلزاری در نقش سارا، خواهر آرش؛
  • علی زکریایی در نقش پدر آرش؛
  • بهار نوحیان در نقش مادر آرش؛
  • زینب برات زاده در نقش کاترین موشه؛
  • مبین عطاری در نقش مایکل؛
  • حامد عزیزی در نقش مجری.

 از آنجا که تعدادی از بازیگران فیلم ایلیا جستجوی قهرمان، لهجه داشتند و وقایع فیلم هم لزوما در شهر یا منطقه خاصی رخ نمی‌داد، این اثر دوبله شده است. در میان بازیگران ایلیا، افرادی همچون علی زکریایی یا حامد عزیزی را می‌بینیم که در زمینه گویندگی و دوبله شناخته شده‌ هستند.

پوستر و تیزر فیلم ایلیا جستجوی قهرمان

پوستر فیلم ایلیا جستجوی قهرمان

 

مدت زمان فیلم ایلیا جستجوی قهرمان

سینمایی ایلیا جستجوی قهرمان، 92 دقیقه است و ممکن است نسخه‌هایی از آن به زبان‌های عربی، ترکیه‌ای و انگلیسی دوبله شود تا به این ترتیب در کنار اکران‌های داخلی، اکران بین المللی هم داشته باشد. همچنین کارگردان ایلیا در صحبت‌های خود به تولید سری دوم و سوم این فیلم اشاره کرده است.

تاریخ تولید فیلم ایلیا در جستجوی قهرمان

فیلم ایلیا جستجوی قهرمان محصول سال 1402 است. این فیلم ابتدا قرار بود یک انیمیشن کامل باشد اما پس از 2 سال وقفه در کار، تصمیم بر این شد که به شکل ترکیبی از پویانمایی و فیلم سینمایی عرضه و اکران شود. تولید فیلم ایلیا 2 سال زمان برده و فیلمبرداری آن در 4 شهر کاشمر، مشهد، تهران و قم صورت گرفته است.

موفقیت‌ها و جوایز فیلم ایلیا جستجوی قهرمان

فیلم ایلیا جستجوی قهرمان سال 1402 در سی و پنجمین جشنواره بین المللی کودک و نوجوان در بخش‌های بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه، بهترین جلوه‌های ویژه و بهترین فیلم کاندید شد و توانست تندیس پروانه زرین و جایزه ویژه بهترین فیلم را از نگاه داوران کودک و نوجوان این جشنواره از آن خود کند.

سید علی موسوی نژاد، کارگردان فیلم ایلیا جستجوی قهرمان در این باره می‌گوید: 

« اینکه ۹۰۰ داور کودک و نوجوان به ما رای دادند و با فاصله نسبت به رقبا توانستیم این جایزه را کسب کنیم برای من بسیار ارزشمند بود و این یک پیام بزرگ دارد و آن این است که این فیلم می‌تواند در اکران و گیشه موفق باشد، هرچند جایزه اصلی برای ما این بود که کودکان پس از تماشای فیلم حالشان خوب بود و فیلم را دوست داشتند.»

علاوه بر این ایلیا موفق شد در چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار لوح افتخار دستاوردهای هنری را در بخش فیلم‌های داستانی بلند به دست بیاورد. 

تصویر یکی از سران یهود در بازی در جستجوی قهرمان

نقد و بررسی فیلم ایلیا در جستجوی قهرمان

  • فیلم ایلیا جستجوی قهرمان به درستی به وضعیت مبهم بازی‌های رایانه‌ای در کشورمان اشاره می‌کند و از این جهت، دغدغه سازنده قابل احترام است. 
  • این فیلم را می‌توان نمونه‌ای از تلاش‌های یک فیلمساز در راستای تبیین حقایق و ارائه تصویری از رژیم صهیونیستی دانست؛ از آن جهت که کلان ایده بازی «جستجوی قهرمان» تحریف یک واقعه تاریخی که همان فتح قلعه خیبر باشد، است. 
  • نکته دیگری که درباره فیلم ایلیا جستجوی قهرمان قابل توجه است، قهرمان شناسی است. این فیلم سعی می‌کند تعریف نسبتا درستی از قهرمان ارائه ‌کند و در نهایت ما شاهد یک کار گروهی در بین اعضای خانواده هستیم که هر عضو بسته به شرایط و توانایی خود، نقشی بر عهده می‌گیرد. این نکته در مجموع به تقویت روحیه کار جمعی و مسئولیت پذیری در کودکان می‌انجامد.
  • در شخصیت پردازی داستان، به ویژگی‌های نسل جدید و نحوه تعامل آن‌ها با دنیا اطراف توجه شده است. همچنین فیلم ایلیا جستجوی قهرمان جزو معدود فیلم‌هایی است که نقش زنان در آن فرعی و محدود نیست و این نکته در بازی مادر و خواهر آرش (سارا) مشهود است.

دانلود و تماشای فیلم ایلیا جستجوی قهرمان

فیلم ایلیا جستجوی قهرمان هم اکنون در چرخه اکران‌های نوروزی است و در سینماهای سراسر کشور در دسترس عموم مردم قرار دارد. البته علاقمندان می‌توانند با مراجعه به سامانه اکران مردمی فیلم عمار، درخواست خود را برای اکران این فیلم در مدارس، مساجد، دانشگاه‌ها و ... ثبت نمایند.

آنچه درباره ایلیا در جستجوی قهرمان خواندیم:

فیلم ایلیا جستجوی قهرمان، فیلمی در ژانر کودک است که با استفاده از فرم بازی‌های رایانه‌ای، به مسئله‌ای کاملا ایدئولوژیک که همان تاریخچه و علت دشمنی یهود (بخوانید صهیونیست‌ها) با اسلام و مسلمانان، به ویژه ایران اسلامی است، اشاره می‌کند.

این فیلم با بهره گیری از فضای بازی‌های VR که برای جامعه مخاطب خود، یعنی کودکان و بخشی از نوجوانان جذاب است، با یک تیر دو نشان زده است؛ هم وضعیت حاکم بر این بازی‌ها را به تصویر می‌کشد و هم در تبیین مسائلی از جنس درگیری چند ده ساله فلسطین با رژیم صهیونیستی برای کودکان، به کمک والدین می‌آید. گرچه همچنان ضعف‌هایی دارد که انتظار می‌رود در چنین تولیداتی در آینده کمتر شاهد آن‌ها باشیم.

منابع به کار رفته در این نوشتار:  +  +  +  +

 

نظر مخاطب

نفس
چهارشنبه 02 آبان 1403
عالی واعقا اونایکه میگن بده واقعن نمی دونن سلیقه چیه
محمد
جمعه 13 مهر 1403
عهلی بود /
M
سه‌شنبه 12 تیر 1403
فیلم‌سینمایی خوبی برای کودکان است و هم طنز داشت و هم هیجان برای رده ی سنی کودکان و هم محتوای خیلی خوبی داشت.توصیه میکنم برای دیدنش به سینما برید
معصومه
یک‌شنبه 10 تیر 1403
عالیهههههه
محمد صالح
یک‌شنبه 03 تیر 1403
عالی بود
ریحانه
سه‌شنبه 22 خرداد 1403
خوب بود
محمد مهدی هوشمند
چهارشنبه 16 خرداد 1403
عالی بود
محمدحسن
شنبه 12 خرداد 1403
عالی
rahim13651365@gmail.com
چهارشنبه 09 خرداد 1403
سلام وخداقوت فیلم خیلی خوبی بود فقط تیتراژآخر آهنگ ایلیا ایلیا اول وآخرایلیا علی اکبرقلیچ اگر بشه اضافه کنید عالی میشه باتشکر 🌷
قسام
دوشنبه 07 خرداد 1403
بهترین فیلم ضد صهیونیستی هست دمتون گرم آقا امیر المومنین علی علیه السلام پشت پناهتون
سیامک
یک‌شنبه 06 خرداد 1403
عذرخواهی می‌کنم ولی کسانی که دارن نظر میدن یا همه اکانت فیک هستن یا همینجوری روی هوا و احساساتی نظر میدن. بهتره یه مقدار واقع گرایانه به فیلم و موضوع فیلم نگاه کنیم. موضوع به این مهمی به شکل بسیار بدی مطرح شد. در مواجهه با جنگ رسانه ای با صهیونیست ها این فیلم رو میشه به این تشبیه کرد که دشمن تا بن دندان مسلح جلوی ما ایستاده و ما فقط داریم تو صورتش فحش میدیم و انتظار داریم پیروز جنگ باشیم. اینجوری متاسفانه بیشتر باعث دل زدگی از دین و مذهب میشه نه جذب. نفراتی هم که گفتن عااااااالی بنظرم بیشتر مسخره کردن تا اینکه نظر واقعی باشه.
زهرا
جمعه 28 اردیبهشت 1403
عالییییییییییی 👍💖🤩👍🤩💖💖🤩👍
پاییز سبز
جمعه 28 اردیبهشت 1403
این فیلم پر از معنی هست❤️ عالی ی من که عاشق شدم👌🏻 هرچی می خواهم دوباره بینم ولی نمیشه😔 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
نرجس خاتون عبدالهی
پنج‌شنبه 27 اردیبهشت 1403
این فیلم سینمایی ایرانی بسیا زیباوقشنگ است
فاطمه زهرا
سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1403
هرکی بگه بده انقار نمی دونه سلیقه چیه والا
فاطمه زهرا
سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1403
لیلا خانم از تبلیغات قضاوت نکن
فاطمه زهرا
سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1403
محسن درست میگه ولی معمولا بچه های ۷ سال به بالا سینما میرن و بچه های ۷ سال به بالا این جیزا رو درک میکنن
فاطمه زهرا
سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1403
مگه داریم انقدر یه فیلم خوب باشه!
محمد محسن هاشمی
یک‌شنبه 23 اردیبهشت 1403
عالی بود
فاطمه معینیان
شنبه 22 اردیبهشت 1403
بسیار بسیار عالی بود ، جریان فتح قلعه خیبر توسط حضرت علی علیه السلام رو خیلی قشنگ یار بچه ها میده ، و همینطور نامردی دشمنان در حق بچه های دنیا
نجیب
جمعه 21 اردیبهشت 1403
ايليا جستجو قهرمان
ابوالفضل سلطانی
جمعه 21 اردیبهشت 1403
خیلی عالیه
فاطمه
پنج‌شنبه 20 اردیبهشت 1403
من اول فکر میکردم به درد نخوره ولی بعد که رفتم دیدم عاشقش شدم
لیلا شاداب
جمعه 14 اردیبهشت 1403
سلام به‌نظر منم اصلا ارزش دیدن نداشت
نانا
پنج‌شنبه 13 اردیبهشت 1403
عالی بود برید ببینید ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ خیلی فیلم بهتری بود
علی
چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403
عالی بود. توصیه می کنم حتما ببینید
آدرین قبادی
چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403
آقا جواد اصلا فيلم رو دیدی
ساره
دوشنبه 10 اردیبهشت 1403
چون دوست دارم این فیلم رو
ص
شنبه 08 اردیبهشت 1403
ارزش ديدن را داشت.
سعید
چهارشنبه 05 اردیبهشت 1403
سلام کارگردان صفر بازیگر صفر فیلمنامه صفر این فیلم کلا صفر افتضاح اگه برای وقتتون ارزش قائلین نبینین
جواد
پنج‌شنبه 30 فروردین 1403
چرندترین فیلمی که دیده بودم
دانیال
پنج‌شنبه 30 فروردین 1403
عالی ست ❤❤❤👍👍
دانیال
پنج‌شنبه 30 فروردین 1403
عالی ❤❤❤❤🥺🥺🥺
محمد صالح
چهارشنبه 29 فروردین 1403
باسلام این فیلم واقعا عالی عالی عالی بود
محسن
سه‌شنبه 28 فروردین 1403
سلام، این فیلم با استفاده از تبلیغ انیمیشن مخاطب را به سینما میکشد در صورتی که فیلم انیمیشن نیست و محتوای سیاسی دینی داره که درکش برای بچه ها سخته، من راضی نبودم
وبلاگ سینمایی راه نوشت
نقد و بررسی آثار سینمایی و تلویزیونی
آخرین اخبار از سینمای جبهه فرهنگی انقلاب
تهران، بلوار کشاورز، خیابان ۱۶ آذر، روبروی خیابان پورسینا، پلاک ۶۰
تلفن: 42795910-021